Massage

Svensk Klassisk Massage

Svensk klassisk massage används till exempel vid muskelspänningar, träningsvärk, svullnader, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Massage kan gagna spädbarn, äldre, idrottsfolk, konvalescenter, alla mår bra av beröring. Det finns massvis med undersökningar som påvisar de positiva medicinska effekterna av att vara avslappnad, avspänd. Musklerna blir mjukare, blodcirkulationen kommer i gång, matsmältning effektiviseras vilket förbättrar immunförsvaret, kroppens reningsfunktioner aktiveras och man samlar på sig mindre avfallsprodukter. Avslappningsmassage är som en ”hjälp till självhjälp

Gravidmassage

Gravidmassage är riktat till mammor som är gravida från vecka 1 till ca 38 veckan. Att massera en gravid mamma  medför inga problem, det får henne att slappna av och ta det lugnt. Mamman får ligga på mage i  gravidkudden (som har ett hål för magen och brösten.) Om man inte klarar av att ligga på mage kan man sitta upp och få massage. Det är inte farligt för mamman eller barnet att bli masserad. I min utbildning lärde vi oss vad man ska tänka på.när man masserar. Så undrar du/ni så berättar jag mera, när vi träffas.

Muskulering

Muskulering är en teknik som töjer ut musklerna under kontrollerade former. Tekniken används av massörer för uttöjning av muskler och bindväv.  I dagens samhälle arbetar vi väldigt mycket framåt och har stillasittande yrken. vilket påfrestar rygg, axlar, armar.  Utan behandling blir musklerna spända, korta och det skapas trigger punkter ( Aktiva punkter). En triggerpunkt utmärks med att den strålar ut i till andra delar av kroppen. Får det fortgå får du t.ex. spänningshuvudvärk, musarm eller frozen shoulder. Gör man inget åt problemet  så är risken att det blir en kronisk skada/besvär.

Obs

Efter en muskulering är det vanligt att man får träningsvärk eller känner en ömhet i musklerna. Detta är helt naturligt efter en lite hårdare behandling. Kroppen vill få ut de slaggprodukter som har samlats i musklerna så det är väldigt viktigt att dricka vatten efter behandlingen.