Kundupplevelser

Vill du dela med dig av din historia, maila oss på info.gstraining@gmail.com så lägger vi in den på sidan!

—————————————————————————————

Med målet att bli symtomfri från ME/CFS och CPTSD är bioresonansbehandling min senaste intervention under tiden den offentliga vården inte förmår sig att arbeta med behandling och bot i mitt fall. Min sedan två decennier effektiva behandlare Göran har köpt ett bioresonansverktyg med NLS-diagnostik som är den andra eller tredje i landet och jag har prövat en gång.
Den före detta bloggaren Mats Reimer på Svensk medicin slog ned hårt på mottagningen i Halmstad 2016 och menade att det saknas evidens och passade då på att raljera över alternativare i största allmänhet. En kritiker som vänder läsare från hans argumentation på grund av hans besserwisserattityd vilket bara är att tacka för. Utan alternativare hade jag varit övergiven och utelämnad till att själv lösa mitt mående och tillfriskna, för när den offentliga vården inte har svar lämnar den personer till sitt eget öde utan uppföljning.
När Göran bestämmer sig för behandling prövar jag om än med skepsis som denna gång med NLS, för han har aldrig lämnat mig i sämre skick än när jag kommit till hans mottagning. Dessutom förklarar han hur behandlingen går till för att jag ska kunna fortsätta med egenvård hemma och förmedlar hopp i smärtlindring.
Genom hela livet har smärta varit min följeslagare även fast jag inte låtit det hindra mig från vad jag velat göra. Göran har förkortat framförallt tiden för muskelsmärtor på grund av intensiv träning, fallskador under triatlontiden, för korta återhämtningsperioder och min otålighet över att kroppen varit i vägen för mina ambitioner. Min ambition är till skillnad från förr när jag besökt Göran vid akut smärta att besöka hans klinik regelbundet före smärta uppstår och minska specifika besvär före de utvecklas till sjukdom.
Med NLS har jag ambitionen att få en generell förståelse över var mina svaga punkter finns, bli mer medveten om dem och ta reda på vad som krävs för att bidra till läkning. Med hjälp av detta verktyg har jag också fått feedback om mina misstankar om vad jag behöver åtgärda. Utan att ha nämnt vissa detaljer om mitt mående kunde NLS konstatera att mitokondrierna är påverkade, en tillväxt på livmodern som offentliga vården också konstaterat vara ett myom (ultraljud) liksom att hjärnan är ansträngd (hur glömde jag fråga om). Med NLS kan jag vid nästkommande scanning rikta mitt fokus till de områden som behöver åtgärdas för bättre hälsa. Fördelen med NLS är också att jag utifrån mina egna behov regelbundet kan stämma av hur mina livsstilsinterventioner ger resultat eller inte.
Inget annat instrument jag stött på har en mer omfattande analys för hela kroppen. Med tanke på den initiala kostnaden 1500 kr för nittio minuter är det billigt i jämförelse med kostnaden på andra kliniker utanför Sveriges gränser och vad du kan få för din hälsa i övrigt för den kostnaden. Ett är säkert och det är att du aldrig kan få motsvarande stöd i den offentliga vården vilket jag beklagar. Med preventiv vård skulle vi få en friskare befolkning och mindre offentliga omkostnader vilket gynnar alla genom minskat lidande.

NLS

”Non Linear Diagnostic” (NLS) är ett instrument som avläser elektromagnetiska vågor i de flesta av kroppens delar och avläser eventuella avvikelser från vävnad i allt från organ till psykoemotionell status, även på DNA och kromosomnivå. Även mikroorganismer (Bakterier, virus, mykoplasma, svamp) och allergener spåras.
I EU och USA är NLS-instrumentet som kallas Metatron certifierat som medicinsk utrustning (ISO 13485) och har CE-märkning som indikerar graden av produktsäkerhet för människors hälsa och miljö liksom motsvarande FDA-märkning på amerikanska marknaden. Det svenska Läkemedelsverket har vad jag vet inte tagit ställning till att tillåta den i svensk offentlig vård.
Principerna för den diagnostiska metoden utvecklades av Svyatoslav Nesterov med Vladimir Nesterov. Metoden har utvecklats under trettio år och mer kan du läsa i länk nedan till Institutet för psykofysik. NLS säljs nu förutom på den europeiska och amerikanska marknade i totalt fyrtiofyra länder.

Original inlägg från blogg här.

Tacksam kund
Ulrika Westberg

—————————————————————————————

I 3 år har jag sökt hjälp genom olika läkare som gett mig mediciner för det mesta och inget har hjälpt och aldrig fått något konkret svar på varför jag höll på att brytas ner.
Jag har också betalat en mindre förmögenhet till funktionsmedicinska behandlingar.
När jag till slut inte kunde använda mina fötter och ben samt fick infektioner och allergier av allt så fick jag höra av en kollega att jag skulle söka mig till Göran på GS-training.
Så vad som fick min kropp att reagera så kaosartat har Göran fått att lugna ner sig med Akupunktur, medicinsk ultraljud och flera meter Kinesiotejp samt kosttillskott från mineralstationen som hjälper mig att fylla på mina reserver och hjälper min läkeprocess.
Jag kan gå och funka, även om det är en bit kvar till att jag kan säga att jag är helt återställd…
Ska skriva upp mig för en tid snarast och se vad NLS-Metatron skannern
säger om mig.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
5 Stora stjärnor av fem möjliga till Göran och Felicia Tack för att ni finns!

Tacksam kund Jessica Johansson

—————————————————————————————

Jag har haft problem med ryggen så länge jag kan minnas. Jag älskade att röra på mig som barn, men slog mig rätt regelbundet. Så jag hade hela barndomen mer eller mindre ont i ryggen och nacken.

Som vuxen bad jag läkarna om hjälp. Var på magnetröntgen och ultraljud där läkarna tittat på vad som är fel. Kirurger här och där. Jag har tydligen kalk-avlagringar runt ryggraden som orsakar smärtorna. Men läkarna är handfallna.

De senaste 20 åren, har jag aktivt och desperat sökt efter hjälp och lindring för min rygg. Jag har haft så ont att jag ofta blivit sängliggande i dagar ibland veckor, mina smärtor har hindrat mig från att kunna leva.

Olycklig och utmattad kom jag till Göran & Felicia. Jag hade nästan get upp. Varje läkarbesök var som slag där mitt hopp minskade för varje år. Jag var ändå öppen för att testa nya saker om inget annat, ens för att få lindring för smärtorna.

Så jag fick behandling med stötvåg.

Och det har börjar hända saker. Äntligen någonting som faktiskt inte bara lindrar symptom, utan attackerar problemet och felet.

Jag har nu dagar då jag kan rör på mig utan smärtor! Jag kan komma på mig att sitta och titta upp mot taket, och tänka att ”Wow! jag har inte ont, vad skönt det känns!”

Jag har fått tillbaka hoppet. Om fler smärtfria dagar. Och jag är så otroligt tacksam för Göran Och Felicia och den hjälp jag fått ifrån dem. De bryr sig om sina patienter på riktigt!

Tusen tack till er båda!

Tacksam kund Mireya Contreras

—————————————————————————————————

Jag har i många år haft smärtor i nacke och axlar sökt här och där, men aldrig fått den hållbar hjälp tills jag fick ett tips: Gå till Göran och Felicia på GS Training sagt och gjort, fick tid att prova deras metoder mot mina smärtor. Redan efter 1 gång kändes det bättre efter några behandlingar är jag i dagsläget smärtfri, så det är aldrig försent att prova på något nytt. Jag är så tacksam för deras hjälp att bli smärt fri efter så många år

Tacksam kund Marianne.

—————————————————————————————————

Oxelösund 14/2-18

Magi- en solskenshistoria

För drygt 3 år sedan började min man få problem med sina fötter. Ont att gå, värk och körare som bara vart värre. Han tog kontakt med sjukvården och fick testa olika mediciner, göra en mängd olika undersökningar, tester och röntgen. Men alltid med samma samma resultat.. det är inget fel på dina fötter. Hur kan det Inte vara något fel när det börjar göra så ont att man knappt kan gå? Inte kan gå alls utan ortopediska skor både inne och ute?! Men när det kändes som alla idéer var uttömda fick han ett tips om GS Training Qinopractic & Rehab AB, ringde och berättade om sitt problem och fick en tid hos Göran.

Vi åkte dit en eftermiddag, nyfikna vad som skulle hända. Vi vart varmt omhändertagna på en gång. Jag fick följa med in under behandlingen och titta på. Göran förklarade hela tiden vad han gjorde och berättade vad som hände i kroppen. Så spännande och intressant det var!

När behandlingen sedan var klar och min man ställde sig upp.. jag säger magiskt! Då gick det att gå på golvet utan skor och det gjorde inte ont.

Hade jag inte sett det med egna ögon hade jag inte trott det.

Det kommer att bli några behandlingar till men så mycket piggare, kan sova utan värk och mår så mycket bättre redan.

Det är verkligen en solskenshistoria och vi rekommenderar varmt att söka denna hjälp.

Anneli & Benny Lindblom

—————————————————————————————

För några år sedan var jag med om en trafikolycka där jag blev påkörd bakifrån. Detta har resulterat i att jag under en lång tid haft en värk & stelhet i nacken som hela tiden funnits där. Styrketräning har underlättat men ej tagit bort den underliggande känslan.

Efter behandling av er så har nu detta totalt försvunnit och jag känner inte längre av någon värk eller stelhet.

Det har helt enkelt tagit bort det som fanns! Otroligt vad detta kan hjälpa. Tack.

Med vänlig hälsning

Piere Nordin

—————————————————————————————

”Framåt” var det enda uttryck jag kunde relatera till

Ge aldrig upp, hur illa det än känns.

”Framåt” var det enda jag hade fokus på i trettio år. Stannade inte upp för reflektion och att för att känna efter. Saknade förmågan att på djupet och förmådde mig inte heller att uppleva sann kärlek eller glädje.  Ångesten över att återuppleva de första tjugo åren var för smärtsamt så pressade mig hela tiden. Smärtan att bli avvisad och övergiven under mina första år blev en stark drivkraft till ångesten och den rädslan tog jag ut i olika destruktiva beteenden. Sex, mat och träning blev mina försök att ha kontroll och för att fylla ett outsinligt inre hål.  Jag hade höga krav på mig själv och var aldrig nöjd och bestraffade mig när relationer, prestationer och inre mål inte blev som jag ville.

Psykisk ohälsa ansåg jag mig ha först i fyrtioårsåldern med depression efter en slitsam tid som samordnare på ett gruppboende för psykiska funktionsvariationer. Har varit depressiv sedan barn men det uppmärksammade varken min omgivning eller jag förrän nyligen. Mitt första sammanbrott när jag var 24 år efter ett överfall betraktade jag som en tillfällig formsvacka och släppte kontakten med psykiatrin efter två år.  Jag skämdes också för att jag kunde stämplas som psykiskt sjuk och mörkade det med distanskurser på universitetet under samma period.

Jag föraktade andra som inte kunde hålla samma tempo som och blev irriterad eller rastlös om jag behövde sänka tempot under kaffepauser, socialt eller under långledigheter. Gillade aldrig att reflektera, stanna upp och berätta hur jag kände mig och ansåg att de människor som gjorde så var förlorare. Omedvetet höll jag en stark inre oro under kontroll på det sättet. En oro som jag då varken hade inre bilder eller ord till. Jag var maktlös då jag inte förstod mina beteenden.

Bara den fysiska smärtan uppfattade jag som ett problem

Först när jag fick många fysiska besvär som migrän, tinnitus, magsår och hjärtklappning som jag gick till akuten för flera gånger liksom att jag inte förbättrade mina resultat idrottsligt, började jag bekymra mig för hur det var fatt. Läkarna förstod inte att jag var på väg till utmattningssyndrom och djup depression förrän efter en hjärnskakning . Tog mig sen inte upp ur sängen och allt blev svart. I flera år var jag varken levande eller död. Inga mediciner hjälpte. Jag uppfattade mig inte förmögen att leva och förstod inte heller hur jag skulle bli bättre. Jag kunde gå vilse i för mig kända miljöer, tappa ord, förmågan att planera och se framåt försvann, ljud och ljus kunde stänga av min förmåga att tänka och koncentrera mig på andra. Plötsligt blev jag oerhört rädd för att bli överfallen, våldtagen och utsättas för aggressivitet som jag utsatts för som ung men inte tidigare reagerat på överhuvudtaget.

Jag skämdes kopiöst för att jag inte var frisk. Blev sjukskriven på heltid och isolerade mig. Under tio år prövade jag ett tiotal antidepressiva mediciner, en fantastisk heldygnsvård på Vidarkliniken med intregrativ vård som komplement till skolmedicinen, fysioterapeuter, samtalsterapeuter, läkare osv men upplevde ingen förbättring. Jag har också blivit vårdskadad. Jag har bittert fått erfara hur jag blivit sämre av slutenvården. Det tog några år innan jag och min läkare insåg det.  Utan en fast läkarkontakt i flera år hade jag nog inte kommit fram till vad jag blev sämre av.

Till sist föll alla bitar på plats

Först nyligen har jag börjat förstå hur allt hänger ihop. Sakta blir jag bättre men resan dit har varit så långsam att jag flera gånger försökt ta mitt liv för att jag inte upplevt att jag kunnat bli bättre.  I snart åtta år har jag varit heltidssjukskriven och fått alla verktyg som tänkas för att reglera mina känslor och hjälpa hjärnan att få vila.  Den dagen jag insåg att jag var tvungen att ändra i stort sett allt jag var och släppa de tidigare målen jag har läkningen kunnat börja. Länge har jag varit olycklig för att min depression inte har gått att medicinera och att jag inte tagit mig tillbaka till lönearbete. Istället koncentrerade jag mig på att finna ett inre lugn och inte exponera mig för miljöer som skapar mer stress. Då minskade också depressionen av sig självt.

Mitt recept till bättre hälsa

För det första lärde jag mig acceptera att jag har psykisk ohälsa och att det inte är konstigare än att ha ett brutet ben. Jag är inte heller ensam. Det är faktiskt ovanligare att folk inte har erfarenhet av psykisk ohälsa. Fantastiska Fountain House hjälpte mig att inse att jag har flera friska sidor och att mina diagnoser inte är detsamma som vem jag är som person. Att släppa skammen och stigmat är svårast. Att våga stå upp för den jag är och att min psykiska ohälsa till och med hjälpt mig bli en bättre människa. Mitt liv har blivit bättre på många sätt efter sjukskrivningen.

Den kanske viktigaste delen av mitt recept är att omge sig med människor som bidrar till utveckling och att skapa ett meningsfullt socialt sammanhang. Människor som hjälper mig att bättre förstå vad jag går igenom är ovärderliga. Det tar ibland tid att inse vilka de är och i mitt fall blev det Göran Salaj med sina stora kunskaper om kroppen och som snabbt minskar olika sorters smärtor. Han har jag gått till i minst femton år och han har alltid funnits till hands. Tommy Tedelund på Telge rehab har lärt mig vad jag klarar av att träna med och vad jag bör undvika, Ursula Flatters från Vidarkliniken har hjälpt mig förstå att det finns många aspekter att tänka på för att skapa ett hälsosamt liv långt mer än svensk traditionell vård ger och Peder Björling som har varit den läkare jag mest litat på under en längre tid genom sitt jämlika och varmt medmänskliga stöd, liksom Johan Söderlund som bokstavligen räddat mitt liv genom sitt sätt att arbeta. Nu är min smala lycka en traumaterapi med fantastiska Kim Tyden på Wonsa som hjälper mig reglera all ångest, flashbacks och spänningar jag har i kroppen och där jag slipper återtraumatisera mig genom att tala om det som hänt. Alla dessa nämnda personer är professionella och är specialister av olika slag som jag har haft turen att få återkomma till under flera år.

Vänner och sociala sammanhang är också lika viktigt viktigt vilka jag fått via Fountain House. Få har stannat kvar med mig sedan jag blev sjuk och dessa personer är jag djupt tacksam över att ha. Stödgrupper som till exempel tolvstegsprogrammet erbjuder är nog det sammanhang som jag kunnat knyta ihop hela påsen med verktyg för att få ett rikt liv.

Jag såg också till att minska utgifterna för att slippa känna att jag inte kunde leva på sjukpenning. Att se besparingarna försvinna och ändå inte ha råd med tandläkarbesök eller nya glasögon fick mig att uppleva livets slut som socialbidragstagare och känna mig värdelös som människa när jag inte kunde vara produktiv. Att inte ha ekonomisk makt över vardagsutgifterna belastar tillfrisknandetakten plågade mig länge.

Att hitta sätt att vila hjärnan så ofta som möjligt kommer alltid att vara viktigt för mig som utmattad. Hjärnan är känsligare än andras efter ett allvarligt tillstånd av utmattning. Mina sätt är att regelbundet promenera långsamt i skogen, en viss typ av massage, långa varma duschar, frigörande dans, meditera korta stunder varje dag utan att styra tankarna, att alltid försöka vara medveten om de känslor jag upplever och acceptera alla de känslor jag har istället för att undvika dem.  Jag undviker också att titta på våld och har slutat att pressa mig som förr så jag inte återtraumatiserar mig.

Idag kan jag ibland få en tanke om att det är enklare att dö än att försöka leva men kan sen konstatera att det just bara är en tanke även om den kan kännas smärtsam att ha. Ingen styr sina tankar utan det jag kan göra är att välja vilken tanke jag ska agera från.

Att välja sysselsättning utifrån en accepterande arbetsplats är också väldigt viktigt för mig och jag har valt att fördjupa mig i att hjälpa andra att bättre förstå psykisk ohälsa på olika sätt. Jag informerar gärna alla som är intresserade av hur överlägsen Fountain House är för att hjälpa personer med psykisk ohälsa i att utvecklas i yrkeslivet och att växa som människor. Jag stöttar gärna människor att tala om sin psykiska ohälsa som moderator på Minds Forum och jag hjälper beställare via RSMH (Riksförbundet för social och mental hälsa) att utvärdera psykiatrisk vård och omsorg i min egenskap som brukarrevisor.

Sist men inte minst så undviker jag numera platser som ökar min stress så länge som mina trauman triggas där många människor vistas, miljöer där folk både pratar och lyssnar på musik, etcetera. Vissa ränder går inte att tvätta bort ur mig så då får jag anpassa mig till det. Att ha acceptans till vad jag kan förändra och inte är oerhört viktigt på vägen till bättre hälsa.

Det enda jag saknar ur mitt gamla liv är ambitionen att få bestiga höga berg. Men det kan jag stå ut med att det inte blir av. Mitt spänningssökande kanske kan ersättas med att hoppa fallskärm?

Livet är värt att leva, för utan liv jag ingenting.

Ulrika Westberg

—————————————————————————————