Psych-K / Brain gym

Educational Kinesiology/ Brain gym

Educational Kinesiology eller Brain gym (som den också kallas för) är en filosofi och teknik uppfunnen av Paul Dennison. Paul Dennison jobbar som specialist, lärare och läkare i pedagogik. Efter att ha läst in sig på Kinesiologin såg han vikten av rörelse vid inlärning. Educational Kinesiology kan bli översatt till inlärning via rörelser.

Dr Dennison blev extra intresserad över bebisens kryp fas och hur viktig den var för utvecklingen av hjärnans funktioner och utveckling. Enligt Dr. Dennison är kryp perioden den viktigaste fasen i hjärnans utveckling för att skapa en så bra kommunikation mellan vänster och höger hjärnhalva. Eller som vi inom Qinopractic medicine ser det som kommunikation i hela hjärnan.

Det som ”stänger av” kontakten mellan de olika delarna är för mycket negativ stress. När man pratar om ordet stress klingar det som negativt. Men om vi inte hade stress i kroppen skulle vi ligga som en hög på golvet och inte kunna resa oss upp. Positiv stress är det som får oss att gå, röra på oss och göra saker. Negativ stress är den som ”dödar”. Den hindrar eller gör det svårare med inlärning, paralyserar handlingarna så du har svårt att tänka klart i situationer/ stunder som tex vid prov, tävling eller stora ekonomiska beslut.
Stress skapar blockader för våra tankar och aktiviteter.

Brain gym

Med Brain gym vill vi få vänster och höger att få kontakt. Men vi vill också få den undre delen av hjärnan att kontakta övre delen och bakre delen av hjärnan att kontakta den främre delen av hjärnan. Med detta vill vi tillsammans med dig som kund ändra en negativ tro om dig själv. Den används också till att förbättra lässvårigheter, hörselsvårigheter, inlärningssvårigheter, mm.

Tro/Attityd -> Potential -> Handling -> Resultat. Har du en tro/attityd att du har ont i ryggen kommer det sluta med att du får ont i ryggen.

Den person du är idag är ett resultat av dina tankar och handlingar du haft hittills i ditt liv

Den person du är om 5 år är ett resultat av dina tankar och handlingar du har idag.

Psych-K

PSYCH-K är en unik blandning av olika tekniker och filosofier för att åstadkomma förändringar på en omedveten nivå, dvs INTE på den vänstra hjärnhalvan. Som Albert Einstein sa ”Vi kan inte lösa våra problem med samma tänkande som skapade dem”.  Med Psyck-K kan vi bearbeta och minska ditt trauma. Det är din egen hjärna som bearbetar traumat och det blir en omstart för hjärnan. Tänk dig att du startar om din dator, samma sak händer med din hjärna med denna behandling.

Vi rekommenderar att när du får denna behandling ta av ca två timmar efter behandlingen. Planera inte in några möten eller jobb efter behandlingen.

Läs gärna mer om Psych-K från grundaren själv psych-k.com

Undrar du något är du varmt välkommen att boka en 10 minuters gratis tid.