Djurbehandlingar (utförs inte på kliniken)

Felicia behandlar både hundar och hästar med Qinopractic och Med-laser. Behandlingarna utförs på en överenskommen plats och ej på kliniken. Felicia är utbildad i Qinopractic , Med-laser  hundmassage samt mycket mer.. Läs mer om hennes utbildningar här

Massage för hunden ger välbefinnande precis som för oss människor. Massage ökar blodcirkulationen, förbättrar nutritionen och får muskulaturen att slappna av. Dessutom är massage ett redskap för att hitta muskelspänningar som kan dölja smärta och behandla muskelproblem som lätt uppkommer under träningspass, lek och stress i vardagen. Till det kommer att massagen för hundar har en mycket rogivande effekt och kan hjälpa överaktiva hundar att bli lugnare.

Massage ges med mycket gott resultat också för att snabba på läkningsprocessen i skadade muskler. När massage ges under läkningsprocessen kan muskeln lättare behålla sin smidighet då bindväven som alltid bildas i skadade och orörliga muskler minskar vid massage. I dag behandlar man hundar med diskbråck med massage och stå träning redan 3 dagar efter operationen. Man har sett kliniskt att man kan bibehålla en bättre cirkulation i hundens vävnader på så sätt. Massagen kan också hjälpa till att mjuka upp muskler som får arbeta extra mycket.

En hund med höftledsproblem eller artros exempelvis, kommer att belasta vissa muskler extra hårt för att kompensera för sin svaghet i de partier som berörs av problemet. Veterinärer skriver ibland ut massage som i rehabiliterings syfte, då kan du kontakta mig och ta med hundens journal så går vi igenom den tillsammans. Efter behandlingen får du hemövningar till hunden om det behövs.

Att tänka på efter en massage

Efter en massagebehandling är kroppen trött och ska inte utsättas för fysisk aktivitet. Hunden kan vara extra törstig och lite frusen. Hunden måste kanske kissa eller bajsa direkt efter behandlingen eftersom njurar och tarmar kommer igång.  Därefter bör man erbjuda hunden en lugn kväll hemma.

OBS: Hundmassagen bedriver jag på överenskommen plats. Mitt telefon nummer är: 070-348 2998