För Gravida

Aktiv Baby – optimera babyns egna födande kraft.

Vad är Aktiv Baby?

Aktiv baby handlar om att skapa balans mellan den gravida livmodern, bäcken, muskler och ligament. Det görs genom att kvinnan gör enkla och specifika övningar ensam eller tillsammans med någon. När det finns balans skapas mer plats och bebisen lägger sig därmed i optimala positioner. Många bebisar som ligger i säte eller tvärläge kan vändas till huvud ner, med hjälp av Aktiv Baby. När det är balans minskas många graviditetsrelaterade problem så som foglossning, ryggsmärtor, inkontinens och stressrelaterade livmodersammandragningar.

Aktiv Baby hjälper babyn att inta sin optimala position i livmodern och bäckenet inför förlossningen för att på bästa sätt hitta och kunna rotera ner i bäckenkanalen, vilket minskar risken för komplikationer och medicinska ingrepp för både mamma och baby under förlossningen. Den kan också förkorta förlossningens längd. Babyn använder sin egen födande kraft att föda sig själv.
Aktiv Baby hjälper kvinnan att samarbete med sin kropp och att använda sina egna födande krafter för att föda sitt barn. Tillsammans med sin partner hjälper det att knyta an till barnet och till att vara delaktig både under graviditeten och förlossningen.

Använd Aktiv Baby under Graviditet:

– foglossning
– ryggsmärtor
– bäckensmärtor
– smärtor under revbenen
– mycket sammandragningar
– inkontinens
– förstoppning
– smärtor i underlivet
– sätesbjudning
– tvärläge
– överburenhet

Förlossning:

– vattenavgång utan värkar
– igångsättningar
– överburenhet
– stark smärta
– när bebisen inte sjunker ner
– långdragen förlossning
– sätesförlossning
– vidöppen hjässbjudning
– om sugklocka/tång övervägs
– om akut kejsarsnitt övervägs

Första gången som du/ni bokar tid behövs 60 min för information och visning av just dina specifika övningar. Många gånger behöver man ytterligare en träff för att utvärdera och utföra ytterligare övningar, då brukar 40 min räcka. Kom ihåg: Skriv i meddelande rutan vad ditt problem är!

För att boka tid, mejla och föreslå en eller några tider och berätta om ditt problem, så kommer vi överens om en tid som passar mejla till hej@barnmorskasibelle.se.

Visste du att Sibelle även håller kurs i Trygghetsmetoden Föda Utan Rädsla? Mejla till hej@barnmorskasibelle.se för mer info om tid och plats.

Hälsningar

Sibelle Colliander 070 667 42 35
Leg. Barnmorska (1998) Fil.kand.
Grundare av Barnmorska Sibelle AB / Meet a Midwife Sibelle
Förlossningsförberedande kurser i:
Trygghetsmetoden Föda Utan Rädsla
Aktiv Baby – optimera babyns födande kraft
Spetskompetens i sexologi